koronavirus koronavírus pánik

Az ember manipulálható. Azt vesszük amit a reklámok mondanak, úgy öltözködünk, viselkedünk, sminkelünk ahogy a celebek, követjük a divatot, és csak akkor leszünk boldogok, ha megvehetjük azt a felesleges dolgot, amit láttunk a tévében még akkor is, ha utólag kiderül, semmi szükségünk nincs is rá. Azt pedig hogy a számítógépünkön mit látunk, a Szilícium-völgy algoritmusai határozzák meg. Ott dől el, hogy mit kell szeretni, hogy kell viselkedni és mitől kell félni. De ott dől el az is, hogy ha valaki meg akarja mutatni az érem másik oldalát, akkor azt mások egyáltalán látják-e valamikor.
Ez a manipuláció viszont most szintet lépett. Itt van egy félelmetes nevű vírus, ami körül egy akkora pánik uralkodott el, hogy az nagyobb kárt okoz, mint bármi eddig a világon. Pedig nem ártana egy kicsit megállni és elgondolkodni. Vajon minden igaz, amit azok a médiumok nyomnak, amik abból élnek, hogy a minél félelmetesebb címekre minél több kattintást könyvelhessenek el?
Mert amíg alaptalanul elhitetik az emberekkel, hogy meg fog halni az édesanyja ha nem fél eléggé, addig elég nehéz lesz józanul gondolkodni, hiába is van racionális magyarázat mindenre, ha azokat cenzúrázzák és nem jut el a többségéhez. Ha pedig valaki megpróbál racionálisan gondolkodni, azt a félelemben tartott többség potenciális gyilkosnak bélyegzi meg. És sajnos most a média (és a hatalom) részéről valamiért nagy divat lett túlzásba vinni a félelemkeltő cikkeket. Félelmre játszani pedig nagyon aljas dolog.
S hogy mi az igazság, mit mutatnak a valós számok, kinek jó mindez, az már lassan nem is érdekel senkit sem, mert mindenki megy a saját félelme után. Pedig nem ártana tisztázni jópár félreértést, mielőtt túl késő lesz. E gondolatsor mentén tettünk fel pár olyan kérdést, ami szinte mindenkiben felmerül manapság. A válaszokat pedig a csatolt hivatkozásokkal támasztottuk alettük hitelessé.

https://www.youtube.com/watch?v=BTa_LN2EPzI&feature=youtu.be

https://www.facebook.com/apasziv/posts/2849031885205138

https://szeged365.hu/2020/07/20/dr-letoha-tamas-a-koronavirus-nem-akkora-szornyeteg-mint-ahogy-hisszuk/

https://delhir.info/2020/08/23/egy-olasz-ujsagiro-azt-allitja-vucic-is-egyike-azoknak-az-europai-politikusoknak-akik-penzt-fogadtak-el-a-covid-valsag-felnagyitasaert/

Mennyire hitelesek az adatok?

Sajnos az adatok semennyire sem hitelesek. Ha többet tesztelnek, több fertőzött lesz. Ha nem tesztelnek, beteg sem lesz papíron. Az azonban egyértelműen látszik, hogy a koronavírus nem befolyásolta jelentősen a halálozási adatokat, sehol sem haltak meg többen, mint a korábbi évek azonos időszakaiban. Koronavírusból 3-4 törzs szint állandóan jelen van az emberben, semmi gondot nem okoz, hozzátartozik az élethez. Ráadásul más járványok esetén a protokoll szerint a járvány megállapításához heti 15.000 új megbetegedés szükséges, de még akkor sem hoznak szinte semmilyen a mostanihoz hasonló intézkedést. Közölni pedig szándékosan az új megbetegedések számait közlik, ami így logikusan csak egy egyre növekvő szám lehet, hiszen nem vonják le belőle soha a már meggyógyult esetek számat, ez pedig csak tovább erősíti a pánikot.
Reprezentatív mintaként a németek egy falut kompletten leteszteltek a mostani "járványra". Kiderült, hogy a lakosság kb. 20%-a már túl van rajta, (a többségük szinte tünetmentesen) a valódi halálozási arány pedig csupán 0,06% a hivatalosnak hitt 3-5% helyett. A halottak pedig mind rendelkeztek más súlyos alapbetegségekkel.
Romániában kiderült, hogy manipulálták az adatokat, és a valós fertőzésszám nagyságságrendekkel kisebb a hivatalosnál.
Ukrajnában állítólag az orvosok annyi pénzt kapnak egy-egy koronavírus diganosztizálásáért, hogy fizetnek a páciensnek, hogy annak írhassák be.
Tanzániában állatokat, növényeket és motorolajat is leteszteltek Covid19-re és számos esetben azok is pozitív eredményt adtak.
 

https://www.youtube.com/watch?v=wKRcPFk3v9k&feature=youtu.be

https://privatbankar.hu/cikkek/makro/uj-kutatas-immunis-lett-egy-falu-egy-resze-a-koronavirussal-szemben.html

https://doktorgodeny.hu/egy-hamburgi-torvenyszeki-orvosszakerto-allasfoglalasa-120949

https://doktorgodeny.hu/a-virustesztek-mindenre-reagalnak-120958

https://www.br.de/nachrichten/wissen/bhakdis-brief-an-die-kanzlerin-was-ist-dran-an-seinen-fragen,RutYDhd

https://rairfoundation.com/italian-leader-slams-false-coronavirus-numbers-25000-did-not-die-its-a-way-to-impose-a-dictatorship-watch/

https://elsokezbol.com/archivum/8665

https://index.hu/techtud/2020/04/30/a_semmelweis_egyetem_vizsgalata_szerint_ket_kinai_koronavirus-gyorsteszt_teljesen_hasznalhatatlan/

https://www.youtube.com/watch?v=5xPlZ0YUYwU&feature=youtu.be

https://fokusz.online/egy-nemet-orvos-szerint-a-koronavirus-koruli-folyamat-egy-nagy-atveres-121374

https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/elkepeszto-adat-a-koronavirus-tavalyi-megjeleneserol-europaban.705853.html

https://azonnali.hu/cikk/20200428_a-becsi-es-a-berlini-kormanyok-is-tudatosan-a-felelemre-jatszottak-a-jarvanyban

https://index.hu/kulfold/2020/06/02/nem_is_volt_koronavirusos_a_jarvany_legfiatalabb_ausztral_halottjanak_mondott_ferfi/

https://www.bitcoinbazis.hu/koronavirus-jarvany-csak-egy-bloff-allitja-egy-nemet-tisztviselo/

https://karpathir.com/2020/05/31/karpataljan-szandekosan-diagnosztizaltak-koronavirust-egy-karpataljai-ferfinel/

https://www.qmagazine.ro/nelu-tataru-recunoaste-ca-au-manipulat-cifrele-016-din-populatia-romaniei-a-avut-virusul

https://www.facebook.com/apasziv/videos/365912854371959

koronavirus koronavírus pánik

Mit mutatnak a halálozási adatok?

Olaszországban, ahol "tombolt" a "járvány" a statisztikák szerint 40 év alatti egészséges ember nem halt meg, a halottak 1%-a volt 50 év alatti és az idősebb halottaknak is csak a 0,8%-ának nem volt más betegsége. Ezek a számok pedig nem adnak okot ekkora pánikra. Ráadásul arra sincs egyértelmű bizonyíték, hogy az elhunytak halálához egyáltalán köze lett volna a koronavírusnak, csupán azt tudjuk, hogy kimutatták náluk a koronavírust is.

https://24.hu/kulfold/2020/03/18/koronavirus-olaszorszag-halalozas-atlageletkor

Megemlítendő még, hogy érdekes módon nem volt több halálozás, mint a korábbi évek azonos időszakaiban. A "hivatalos" magyarázat erre az volt, hogy idén elmaradt az influenzajárvány, illetve nem volt olyan erőteljes. Ugye nem lóg ki a lóláb egy cseppet sem?

https://g7.hu/kozelet/20200424/marciusban-nem-haltak-meg-a-szokasosnal-tobben-magyarorszagon/

https://index.hu/kulfold/2020/05/11/becsben_a_koronavirus_alatt_nem_nott_a_halalozasok_szama/

De ez komolyabb, mint egy influenza, miért nem lehet ezt megérteni?

Valóban komolyabb, és akinek van valamilyen alapbetegsége, annak súlyosabb szövődményeket is okozhat. De az infuenza is időről-időre változik, abban is vannak gyengébb évek és vannak olyanok, amikor súlyosabb szövődmények alakulnak ki. Mivel elég nehéz összehasonlítani betegségeket, az orvosok véleménye is megoszlik e tekintetben. Van aki szerint sokkal súlyosabb, van aki szerint nem. Jelenleg nem ismerjük még annyira ezt a vírust, mint az influenzát, ezért valóban óvatosabbnak kell lenni. Viszont azt már tudjuk, hogy szinte mindenkinek a szervezetében van valamilyen koronavírus és egyáltalán nem olyan ismeretlen dologról van szó, mint aminek beállítják. A Covid-19 az ami most egy sötét ló, sajnos számos tesztről derült ki, hogy túl nagy hibaszázalékkel tesztelnek, nem tökéletesek, sok bennük a téves eredmény, sőt egyesek szerint nem is szabadna őket ilyen célra használni, mivel szerintük valójában csak az immunreakciót mutatja ki, amit viszont más is okozhat, például az illető alapbetegsége. 
Viszont az eddigiek alapján úgy látszik, hogy a jelen járvány a 40 év alatti egészséges emberekre csak igen minimális szinten jelent veszélyt, és a tíz fertőzöttből kilenc még komolyabb tüneteket sem produkál. Tíz százalék körülire teszik azokat, akiket jobban megvisel a fertőzés és ennek is csak egy igen kis hányada szorul kórházi ellátásra. A halottak 1%-a 50 év alatti, akiknek szinte mindnek más alapbetegsége is volt, és könnyen lehet, hogy ugyanúgy hatott volna rá más vírusfertőzés is. A vírus az idősekre valóban veszélyesebb, de az idősebb elhunytaknak is csak a 0,8%-ának nem volt más betegsége, tehát egy egészséges idős ember is nagy valószínűséggel túl fogja élni.
Kétségtelenül minden életet meg kell óvni, de nem más életek árán! És bármennyire is nehéz kimondani, nem biztos, hogy megéri meghosszabbítani pár hónappal egy több krónikus betegségben szenvedő idős ember amúgy is szenvedéssel teli életét, ha amiatt számos más ember élete rövidül meg az elmaradt ellátások miatt. Ez nem az a kérdés, amit a „te meghoznál ilyen döntést” kérdéssel kell kezelni. Az orvosoknak nap mint nap kell ilyen döntést meghozniuk, egy tömegszerencsétlenség esetén is fel kell állítaniuk priorításokat, bármennyire is nehéz életek felett dönteni.

https://doktorgodeny.hu/egy-hamburgi-torvenyszeki-orvosszakerto-allasfoglalasa-120949

http://www.tamasidr.hu/update-tanulmany-a-corona-virussal-kapcsolatos-tudomanyos-es-tudomanytalan-allitasokrol-a-panikeltesrol

https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/tobb-beteg-halt-meg-a-korhazunkban-a-koronavirus-miatti-felelemtol-mint-magatol-a-virustol/

További aggályokat fel az is, hogy szinte naponta jelennek meg újságcikkek, hogy milyen új tünete van még a koronavírusnak. Már szinte nincs is olyan tünet, amit nem soroltak volna fel, mint a koronavírus lehetséges jele. Ez pedig nem teszi éppen hitessé a vírussal kapcsolatos tájékoztatásokat. Mint ahogy a "Tanú"-ban Pelikán elvtárs mondta, az a gyanús, aki nem gyanús...

De ha fegyelmezetten otthon maradunk, akkor idővel újraindulhat az élet.

Sajnos nem! Attól, hogy mindenki otthon marad a vírus nem pusztul el. Elég ha csak egy fertőzött ember marad a világban a járvány újraindulhat. Az ellaposítás pedig nem opció, mert túl sokáig tartana. Számoljunk csak egy picit. Ha csak párszáz új fertőzött van naponta vagy hetente ezer, az 10.000.000/1000=10.000 hét. Ha a 60% elég a járvány megállításához, akkor 6.000 hétig kellene otthon maradnia mindenkinek. Az több mint 100 év! De ha tízszer annyian betegek, mint amit a kormány bevall, akkor is 10 évig el fog tartani így. Ha van Magyarországon 2000 lélegeztetőgép és beszereznek még hozzá 1000-et (többet nem is érdemes, mert egészségügyi személyzet és ágy is kell hozzá), akkor az azt jelenti, hogy két heti betegséggel és a hivatalos adatok szerinti tíz százalékos lélegeztetőgépre szorulással heti 15.000 új beteg lehet maximum, mivel ennyi az egészségügyi rendszer ellátóképessége a hivatalos számok alapján. (De ettől most irdatlanul messze vagyunk, ennek csak a töredéke van és áll az élet.) Ez a 60% eléréséhez 400 hét. Tehét 8 év. Oltás lesz egy-másfél év múlva. Addig maradjunk akkor otthon? Belegondolt valaki ennek a következményeibe?
Viszont gyanítható, hogy mivel a vírus kevésbé veszélyes, hamarabb lecseng. De ha ez igaz, (márpedig úgy tűnik) akkor mégiscsak ott van az a tényező, hogy túl nagy a pánik és nem igazak a közölt adatok, tehát feleslegesek a korlátozások is. 

https://doktorgodeny.hu/csak-a-normalis-eletunket-szeretnenk-visszakapni-121335

https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/szerbia-koronavirus-fertozes-jarvany.705762.html

Mi lesz a lélegeztetőgépre tett emberekkel?

Először is tiztázni kell, hogy eddig is tettek lélegeztetőgépre embereket más betegségek miatt, nem véletlenül vannak ezek a berendezések.
Viszont sajnos sokakat abban a hitben ringatnak, hogy ha több lélegeztetőgép lenne, akkor nem lenne ekkora gond, ezért kell laposítani a görbét. De ez sajnos tévút. Függetlenül az eredeti októl (tehát a koronavírustól is), a lélegeztetőgépre tett emberek súlyos tüdőkárosodásuk miatt kerül oda, így nagyjából a 80%-ukat nem lehet élve levenni a gépről. Csak egy kis hányad éli túl a kezelést, közülük is sokan súlyos szövődményekkel, agykárosodással, stb. Tehát a lélegeztetőgépek beszerzése nem jelent automatikus megoldást, illetve sokan nem is hagynák, hogy gépre kapcsolják őket, arról nem is beszélve, hogy egyre nyilvánvalóbb az is, hogy a koronavírusra a lélegeztetőgépre tétel éppenhogy nem jó megodás.
https://www.blikk.hu/aktualis/kulfold/lelegeztetogep-artalmas-new-york-orvos-jelentes-video-koronavirus-jarvany/6j180sp

De az olasz kórházakban akkor miért volt annyi beteg?

Az olasz, és még számos ország egészségügye több pilléren nyugszik. A magánegészségügyön és az államin. Amikor elkezdődött a pánik, minden kicsit is gyanús esetet "súlyos fertőzésre" való hivatkozással át kellett irányítani az állami intézményekbe. Az amúgy is gyenge olasz egészségügyi rendszer egyensúlya ezért megbomlott, a magánegészségügy kiürült, az államiba meg annyi beteg került, amit már nem bírtak ellátni. Ehhez jött hozzá az olaszok fegyelmezetlensége. A kórházakban nem izolálták időben a fertőző betegeket, így rengeteg eleve élet-halál közt lebegő beteg is elkapta a betegséget, akik nagy valószínűséggel amúgy is meghaltak volna, és akiket aztán mind a koronavírus számlájára írtak.
Mindemellett az észak-olasz régiók a legszennyezettebbek Európában, (mint ahogy Vuhan is kínában), így ezen területeken amúgy is sokkal magasabb a léguti megbetegedések száma és a halálozás. A légúti alapbetegségek pedig minden vírus esetében megnöveli a súlyosabb esetek és halálozások számát. Ráadásul egyes állítások szerint egy tavalyi influenzaoltás is közrejátszik, vannak akik azt álítják, hogy azok, akik megkapták ezt az oltást, 36%-kal nagyobb eséllyel halnak bele a koronavírusba. 

https://magyarmegmaradasert.hu/kozerdeku/olvasoink-irjak/item/5481-z

És az eltemetetlen halottak, az nem elég bizonyíték?

Az erősen katolikus országokban, mint Olaszország és Spanyolország, nemigen volt eddig igény hamvasztásra, most viszont elrendelték, hogy minden fertőzöttet hamvasztani kell, amihez viszont a krematóriumok nem voltak hozzászokva. Ráadásul a temetkezési vállalatoknál dolgozók a pánik miatt sok helyütt megtagadták a munkát. Ezért voltak olyan áldatlan állapotok, hogy nem tudták hová tenni az elhunytakat.
áadásul a képek egy része itt is fake volt, olyan fotókat is közöletek csupán a klikkvadászat és a pánikkeltés céljából, amik a 2016-os nagy földrengés koporsóit mutatták.

https://wmn.hu/ugy/52745-szakmailag-etikailag-teljesen-erthetetlen-dontesek-sorozatan-vagyunk-tul--egy-fiatal-korhazi-orvos-vallomasa

És az amerikai esetek?

Az USA-ban teljesen más egészégügyi rendszer van mint Európában. Ott az emberek jelentős részének nincs teljeskörű biztosítása, így ellátásra sem jogosult, vagy csak korlátozott mértékben. Sokaknak spórolniuk kell egy egészségügyi beavatkozásra, illetve rengeteg hajléktalan azért vesztette el az egzisztenciáját, mert közbejött egy baleset vagy betegség, aminek a költségeire ráment a teljes vagyona. Ebből kifolyólag a szegényebbeknek sokkal rosszabb az egészségi állapotuk is. Számos tanulmány világít rá, hogy a vírusban megbetegettek között a feketék körében sokkal több a szövődmény és a halál, mint a fehéreknél, ami egyértelműen a rosszabb anyagi helyzet és az egészségügyi ellátáshoz való rosszabb hozzáférés következménye. A jó egészségi állapot pedig az elsődleges szelektáló tényező a koronavírus következményeit tekintve.
Mindemellett a pánik hasonlóan az olaszokéhoz szintén teremtett olyan kaotikus helyzeteket, amit maga a vírus önmagában nem okozott volna. Bizonyítékok vannak arra vonatkozóan, hogy utasításba kapták az orvosok, hogy tesztelés nélkül is minden olyan elhunytnál koronavírust kell feltüntetni halálokként, ahol annak tünetei fennálltak. Tehát lehet hogy csak megfázott az illető, de koronavírusosnak tekintették, mert a tünetek azonosak. A halálozások nagy része pedig itt is a félrekezelésből, a felesleges lélegeztetőgépre tételből is származik. Ráadásul a kórházak háromszoros pénzt kapnak a Covid-19-es esetekre, így logikus érdekük mindent annak venni.

https://www.theblaze.com/news/cbs-news-footage-italy-hospital-nyc

https://doktorgodeny.hu/minnesota-allam-egyik-szenatora-kitalalt-120982

koronavirus koronavírus pánik

Mindemellett ismét fel kell vetni a média hitelességének kérdését is. Bármennyire is súlyos vagy nem súlyos a helyzet Olaszországban vagy Amerikában, a médiák által használt képek jelentős része hamisítvány, csak a pánikkeltés és a klikkvadászat a célja. Felhasználták a korábbi katasztrófák során készült koporsós képeket, amerikainak állítva be olasz eseteket, maszk és védőfelszerelés nélkül állítólagos koronavírusos beteget kezelő orvosokról készült képeket mutattak, stb. Rengeteg ilyen kép van, ami csak pánikkeltésre jó, de nem fedi a valóságot, a hitelességüknek pedig senki sem néz utána, mert a vírus veszélyes és punktum.

koronavirus koronavírus pánik koronavirus koronavírus pánik

koronavirus koronavírus pánik

koronavirus koronavírus pánik

A svédek elengedték, több is a halott, az nem számít?

Valóban kissé magasabb az elhunytak száma náluk, mint ott ahol szigorú korlátozások vannak, de ezt annak a fényében kellene nézni, hogy a Svédek az elengedés miatt már jóval előrébb is tartanak. Így viszont messze nincs annyi, mint amit vízionáltak azok, akik a  bezárkózás pártján állnak. (Pedig a svédországi aktív kórházi ágyak száma egyharmada a magyarénak!) Majd ha a szigorú korlátozásokat alkalmazó országok az ellaposítás után elérik azt az átfertőzöttségi szintet, ahol most a Svédek vagy a vírust elengedő országok vannak, akkor náluk is hasonló, vagy még nagyobb lesz az elhunytak száma.
Viszont ismételten meg kell jegyezni, hogy a számok nem mutatnak jelentős kiugrást a korábbi évek normál halálozásához képest!

https://alapblog.hu/a-sved-beteg-egeszseges/

https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/koronavirus-fertozes-jarvany-sved-modell.713374.html/amp

https://privatbankar.hu/cikkek/makro/itt-a-sved-bejelentes-stockholm-negyede-hamarosan-fertozott-lehet-.html

És akik újból elkapták, azok ismét fertőzhetnek?

Nem. Ez csak tévedés volt a túl érzékeny tesztek miatt. Akiknél ismét kimutatták a vírust, azok a tapasztalatok alapján nem fertőznek, csak a tesztjük lett pozitív, valószínűleg tévedésből.

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200429/feny-derult-a-rejtelyre-ezert-mutattak-ki-ujra-a-koronavirust-azoknal-akik-mar-felgyogyultak-428990

https://www.life.hu/hirek/20200422-joval-kevesbe-fertoznek-azokk-akik-felgyogyulasuk-utan-ujra-elkaptak-a-koronavirust.html

Gyilkos vagy, ha nem maradsz otthon!

Nem. Akkor vagy gyilkos, ha hagyod, hogy ez a pánik fennmaradjon. Mert a pánik miatt milliók vesztik el megélhetésüket, fognak éhen halni, nem jutnak hozzá egészségügyi ellátáshoz, stb. Már most számos tanulmány készült arról, hogy sokkal több halálos áldozata lesz közvetett módon a vírusnak az elmaradt egészségügyi ellátások illetve gazdasági következmények miatt, mint magának a vírusnak. Óvatosnak lenni persze nem árt, de pont emiatt tehát a legfontosabb most hogy álljon helyre az élet és csak azokat védjük meg, akik valóban veszélyezetetettek, tehát az időseket és a krónikus betegségben szenvedőket. Hogy a teljes elszigetelődés és otthonmaradás miért nem jelent megoldást, azt korábban kifejtettük.

https://youtu.be/3O4_kKtEtto

https://www.youtube.com/watch?v=gpdIUunAPys&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=LGAAz7iRCQs&feature=youtu.be

De lesz gyógyszer és az segít.

Hogy van-e gyógyszer koronavírusra az nem egyértelmű, de igazából influenzára sincs. Koronavírus kezelésére például az Avigan vagy a Favipiravir tablettákat, sikerrel kecsegtet a SigmaDrugs is, illetve számos maláriára és AIDS-re kifejlesztett gyógyszert bevetettek már. Viszont ezen gyógyszereknek számos mellékhatása van, vakságot, szívritmuszavart is okozhatnak. A magyar kormány is einstandolt 20 millió tablettára való hidroxi-klorokint, csak aztán kiderült, hogy a szer hatásossága egyáltalán nincs megfelelően alátámasztva, gyakorlatilag lehet, hogy hatástalan.
Azon túl pedig a gyógyszer nem véd meg a fertőzéstől, csak a gyógyulásban segíthet.

https://g7.hu/vilag/20200412/konnyen-lehet-hogy-feleslegesen-einstandoltunk-4-tonna-gyogyszeralapanyagot

És ha dohányos vagy szívbeteg vagyok?

Az más. Ha valakinek olyan alapbetegsége van, ami miatt fokozott kockázatnak van kitéve, akkor ő valóban jobban teszi, ha otthon marad és megóvja magát amíg nem lesz oltás, vagy le nem cseng a járvány. És pontosan amiatt, hogy nekik minél rövidebb ideig kényszerűljenek rá az óvintezkedésekre, kellene hogy a többség, akiknek várhatóan nem fog komoly panaszokat okozni a vírus, minél hamamarabb átessen a fertőzésen.

Miért nem lehet leállni hosszú hónapokra?

Sokan azt hiszik, hogy két-három hónap leállás után is csak úgy be lehet "röffenteni" a gazdaságot és minden ott folytatható, ahol abbahagytuk előtte. Csakhogy a gazdaság nem így működik. Egyrészt a cégeknek az állás alatt is jelentős költségeik vannak (bérleti díj, biztosítás, őrzés, energia, stb.), amik sok esetben teljesen el is lehetetleníthetnek cégeket. Emiatt és hogy nagyon sok kisvállalkozásnak szinte semmi tartaléka sincs, ezért rengeteg cég már egy hónap alatt is tönkremegy, azok nem fognak újból elindulni. A hiányzó bevétel miatt csökken a likvidítás, megnőnek a körbetartozások, ami tovább nehezíti a talpraállást. De ami legfontosabb, hogy nem lesz fizetőképes kereslet mivel mindenki feléli a tartalékát. Rengetegen kerülnek utcára munka nélkül, akik már más priorítás szerint fognak vásárolni és nem az autó, hanem a kenyér lesz az első. Akadozni fognak az alapanyagellátások, nem mindenütt fogják tudni az eredeti munkaerőt visszavenni, az újakat meg be kell tanítani. Mindenki el fog adósodni, hitelt kell törleszteni, ez szintén csökkenteni fogja a keresletet. A munkaerő leértékelődik, az emberek kénytelenek lesznek beérni kevesebb bérrel, rosszabb munkakörülményekkel, kiszolgáltatottabb helyzetekkel, már ha egyáltalán találni fognak maguknak munkát.

https://24.hu/kulfold/2020/04/16/ensz-gyerekek-szazezrei-halhatnak-meg-a-gazdasagi-visszaeses-miatt

https://www.spiegel.de/gesundheit/diagnose/krebstote-durch-finanzkrise-zusaetzlich-starben-500-000-menschen-a-1094316.html

http://nyugatifeny.hu/2020/04/23/meghalt-a-72-eves-bacsi-akit-a-korhazkiurites-miatt-kuldtek-haza-felig-lebenulva

https://index.hu/kulfold/2020/05/10/ongyilkos_lett_egy_magyar_a_hetekig_karantenban_levo_oceanjaron/

https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/nem-jon-senki-hiaba-kiabalok-a-koronavirus-reszlegen-halt-meg-a-tv2-munkatarsa/

https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/nem-jon-senki-hiaba-kiabalok-a-koronavirus-reszlegen-halt-meg-a-tv2-munkatarsa/

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200510/kiderult-rengeteg-magyar-nem-kapott-egeszsegugyi-ellatast-a-koronavirus-miatt-431040

És az oltás megoldás lesz?

Részben. Az influenza ellen is van oltás, mégsem oltatja be magát a lakosság többsége.
Mivel az oltásokra rengetegen érzékenyek, sok embernél okoz egy-egy oltás az eredeti betegséggel azonos szintű tüneteket, így nem fogja mindenki vállalni. Sokan elvből sem akarnak egy sebtében kifejleszetett, alig teszetelt oltást bevállalni, és nagyon sokan nem bíznak abban sem, hogy valóban csak az oltóanyag kerül így be a szervezetükbe. A kötelező erővel való beoltásnak, vagy az oltás a szabad mozgás feltételéül szabásának pedig nagyon komoly alapjogi aggályai vannak. Ha ezt megtennék, az a demokrácia és az eddig kivívott szabadságjogok végét jelentené, az ember a rabszolga szintjére degradálná, illetve az oltásra az alapbetegséggel azonos módon reagálókat, vagy az immungyengítő gyógyszreket szedőket meg is ölhetné! Ahhoz ez a vírus nem elég veszélyes, hogy ilyet kényszerítsen polgáraira egyetlen állam is.

Hordjunk-e maszkot?

Bár a kormányok erre kényszerítik az embereket, ez számos esettben inkább ártalmas, mint előnyös. A WHO nem ajánlja, és számos esetben többet árt, mint használ. Ráadásul ha az emberek egyik fele ffp2-es és ffp3-as maszkot hord, amin szelep van a levegő szabad, szűretlen kiáramlásához, a másik fele meg sima műtősmaszkot, ami meg befelé nem véd semmit, akkor adtunk a sz..nak egy pofont. Az meg hogy a másikat védjük vele szintén logikátlan, hiszen ezen az alapon akkor autóba se üljünk, mert ott meg elüthetünk valakit. Vagy aki most ennyire maszkpárti, az hordott az influenzajárványok idején is maszkot? Mert lehet, hogy tőle kapta el az a valaki az influenzavírust, aki átadta egy idős ismerősének, aki belehalt a szövődményekbe. Szóval nem szabad ennyire paranoiásnak lenni, az élet része a vírus, maszkot csak az hordjon, akinek valóban van félnivalója, mert olyan betegségben szenved, ami kiemelt rizikófaktornak számít. Az egészséges ember viszont többet árt a maszkviseléssel mint használ, mert maga is beteg lehet tőle. Az pedig tévhit, hogy a tünetmentes emberek is fertőzhetnek, ezt már a WHO is cáfolta.
(Abba pedig most ne is menjünk bele, hogy alkotmánellenes is a maszkviselés előírása.)

https://elemi.hu/who-megsem-fertoznek-a-tunetmentes-betegek/

https://www.vezess.hu/vezetunk/2020/05/05/ezert-nem-szabad-maszkban-vezetni/

https://www.maszol.ro/index.php/kulfold/124395-a-who-fenntartja-aki-nem-beteg-ne-viseljen-ved-maszkot

https://24.hu/kozelet/2020/03/26/muller-cecilia-ha-nem-vagyunk-betegek-a-maszk-viselese-meg-karos-is-lehet/

koronavirus koronavírus pánik

A Btk. 222§ b. pontja szerint: "aki azt a látszatot kelti, hogy más életét, testi épségét vagy egészségét sértő vagy közvetlenül veszélyeztető esemény következik be, vétséget követ el és 2 év szabadságvesztéssel büntethető." 

​​

Most akkor mikor lesz vége?

Az attól függ, hogy mit akarunk, mert így soha. És minél többet pánikolunk, annál később. Pont ez a legnagyobb probléma, hogy nincs a kormánynak hosszútávú koncepciója. Mert az oltás megjelenéséig nem lehet így folytatni, az egyértelmű és az sem biztos, hogy megoldás lesz. Évtizedekig pedig nem lehet laposítani a görbét. Ráadásul nem tesztelnek, (már ha ér valamit egyáltalán a teszt - ld. korábban), az adatok pedig nem hitelesek.
Amíg az emberek pánikot keltenek és a klikkvadász médiát tartják hiteles forrásnak, miközben más véleményt meg sem akarnak hallani és csak a totális kijárási tilalmat követelik anélkül, hogy tájékozódnának a valódi veszélyeztetettségről, a kormány is kényszerpályán mozog, hiszen a szavazóit nem akarja elveszteni. Talán idővel látszani fog, hogy eltúlzottak a laposítási tervek és a vírust elengedő országokban sem terhelődött túl az egészségügy és talán előbb utóbb a szakértők észérvei is számítani fognak.
Több német szakértő és orvos már egyértelműen eltúlzottnak ítéli a helyzetet, de a pánik még mindig akkora, hogy amiatt nem lehet értelmeset lépni.
A médiák fenn akarják tartani a pánikot, az emberek pedig nem akarják látni más halálozási adatokkal összevetve a koronavírus halálozási adatait. Pedig ez nagyon tanulságos lenne. Közlekedési balesetben, szív- és érrendszeri megbetegedésben, maláriában, dohányzás miatt, rákban külön-külön is nagyságrendekkel több ember halt meg eddig idén, mint koronavírusban. Addig is itt egy aktuális statisztika arról, hogy miként állunk: https://www.worldometers.info/hu/
A hivatalos protokoll szerint Magyarországon akkor van járvány, ha a heti megbetegedések száma meghaladja a 15.000-et. Hol is tartunk jelenleg?
Vége talán akkor lesz, ha az emberek is észbekapnak és megváltoztatják a priorításaikat, belátják, hogy elegendő lenne csupán a veszélyeztetett csoportokat védeni, ők maguk pedig kibújnának a félelem barlangjából és újban vissza akarnának térni a valós életbe.

Mégis kinek lenne ez érdeke?

Elsőre talán úgy tűnik hogy senkinek, pedig nagyon is sokan vannak, akik jól járnak. No persze nem a vírussal, hanem az amiatt mesterségesen túltolt pánikkal.
Kína (ahol már elvileg megfékezték a járványt)  beszakadt árfolyamok miatt irtózatos ütemben vásárolja fel szinte bagóért a nála működő nemzetközi cégek részvényeit, sok nagy cég már többségi kínai tulajdonba is került az elmúlt napokban.
Ursula von der Leyen az alábbiakat nyilatkozta: "A Bizottság arra is áldását fogja adni, ha a tagállamok gyorssegélyt akarnak adni a likviditási problémákkal küzdő vállalkozások számára, vagy a bankokat tőkésítik fel annak érdekében, hogy hitelezni tudjanak a cégeknek." Nézzük mit is jelet ez a mondat: A bankok pénzt kapnak, akik majd hiteleket fognak adni a pánik miatt csődközelbe került cégeknek (persze kamarta). Itt érdemes egy gondolat erejéig megállni és megnézni, a jelenlegi pénzrendszert. Jelenleg a világban lévő pénz nagyságrendileg 13%-a a kormányok által kibocsájtott pénz, 87%-a pedig hitelpénz. (A hitelpénz nagyvonalakban úgy keletkezik, hogy a bank létrehoz egy hitelszámlát és egy folyószámlát, aminek a szummája nulla, a hitelt vissza kell fizetni majd kamara, a számlán lévő pénz pedig elkölthető, kikerül a gazdaságba.) Ez a hitelpénz állomány jelenleg igen magas, a visszaszorításra több mód van: a hitelek visszafizetése, illetve a pénz elinflálása. (Ez utóbbira jó módszer, ha látszathiányt generálunk, így megnő a fogyasztási igény és drágábban is megveszik az emberek a termékeket. Ld. luxuscikkek, hiánygazdaság, stb.) De lépjünk tovább. A bankok a hitelezésből élnek, hiszen a (lényegében a semmiből előállított) hitelpénz kamatra való kihelyezése a legjobb üzlet. Márpedig egy válság után ugyanúgy rengeteg hitelre van szükség, mint ahogy egy háború után. Ha tehát meg kell hitelezni a bajba jutottakat, azzal rettenetesen sokat lehet keresni. És itt van a lényeg. 2008-ban is a bankokat segítették ki, a kisemberek, nyugdíjalapok vagyona meg elúszott.
És ne felejtsük el azt sem, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő FED, magánbankok szövetsége! (Nem véletlenül fogalmaznak így, érdemes megfigyelni.)
Az tény, hogy a válságon sokkal jobban lehet keresni, mint azt a kisember gondolná. 2020 elejére rettenetesen túlértékelt lett a tőzsde, már 4-5 éve várták a visszaesést, ami valahogy sosem jött el. Többször is érkezett jelzés, hogy szükség lenne egy komolyabb korrekcióra, hiszen nagyon elszabadultak a tőzsdei árfolyamok. Mindemellett a short üzletek, a nagy mozgások, a leértékelődött konkurencia felvásárlása sokkal több hasznot hoz, mint a folyamatosan emelkedő árfolyamok időleges haszna. (Érdemes megnézni, hogy kik kerestek a legtöbbet a 2008-as válsággal.) Mindemellett egy válság során nagyon sok kis cég megy tönkre, amiből a nagyok és a multik hasznot húznak, ők a válságot befektetésnek fogják fel, számukra a válság alatt elszenvedett veszteség, a piacszerzés költsége.
Rengeteg ismert tanulmány írja le a piac ily módon történő befolyásolását: Első: zavarkeltés. Második: az általa kirobbantott krízishelyzet elmélyítése. Harmadik: fiskális "segítség" (ez utóbbi már természetesen kizárólag az államoktól független magánbankoktól, kamatra). Most a második fázisban vagyunk. A krízis pedig annak ellenére, hogy látszólag veszteséget termel, több szempontból is hasznos lehet a bankok és multicégek számára: Először is rengeteg pénzt lehet kölcsönadni kamatra, a hiány látszatával pedig el lehet inflálni a meglévő pénzt. Másodsorban – és ez nagyon fontos – a munkahelyek megszüntetésével le lehet törni a dolgozói igényeket, hiszen visszaáll a régi rend, ahol már nem tud olyan könnyen továbbállni az alkalmazott és nem ő mondja meg a bérigényt, hanem örül, ha alacsonyabb bérért vagy rosszabb körülmények mellett is dolgozhat. Így az inflációval együtt, a régi bérek megtartása is jelentős reálbér csökkenést jelent a munkavállalók számára.

https://www.bitchute.com/video/7YuAIrnhsNXG/

https://www.youtube.com/watch?v=A-X9pJWUPtA&feature=youtu.be

De miért akkora gond a demokrácia, amikor az életünkről van szó?

Most mindenki úgy gondolja, hogy a saját érdekünk otthon maradni, iskolákat, munkahelyeket, boltokat bezárni, hiszen akkor nem terjesztjük a vírust. Rövidtávon valóban ez tűnhet jónak, de hosszabb távon ez az öngyilkosság is lehet. A vírus terjedését valóban el lehet ezáltal időben húzni és nem terhelődik túl annyira az amúgy is gyenge ellátórendszer, de az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a betegek és elhunytak össz száma, ezzel nem lesz jelentősen kevesebb. Az egészségügyi rendszer kapcsán viszont azt látni, hogy az a pánik és az előzetes intézkedések miatt omlik össze, hiszen nálunk amikor még még ki sem tört a járvány és még alig voltak betegek, már akkor sem lehet igénybevenni az egészségügyi szolgáltatásokat, nem lehet bejelentkezni orvoshoz, fogorvoshoz. A médiák viszont abból élnek, hogy elolvassák a cikkeiket, tehát érdekük hatásvadász, pánikkeltő cikkeket közölni. És itt érnek össze a szálak. A gazdaság teljes összeomlása tehát sokaknak kapóra jön, a bankoknak, a multicégeknek, Kínának, stb., Persze senki sem állítja, hogy ez szándékos lenne, bizonyíték sincs erre, de az tény, hogy hosszútávon vannak olyanok, akik ebből hatalmas hasznot tudnak húzni. Nem a vírusból, hanem a pánikból! Sőt, ha az emberek félnek, akkor sokkal szívesebben költenek hatalmas összegeket gyógyszerre is, ezzel pedig további lehetőségek is megnyílnak, mindenki gondoljon arra amire akar, vannak jelöltek. Mindemellett pedig azt sem árt tisztázni, hogy a jelenlegi demokráciák csupán képviseleti demokráciák. (Hogy ez mit jelent, azt szinte mindenki tudja, amikor a megszvazott politikusa mégsem váltotta be a kampányigéretét.)
Természetesen arra sincs semmiféle bizonyíték, hogy valóban bele fognak tenni majd az oltásokba nanorobotokat, már csak azért sem, mert ezek a kutatások jelenleg még eléggé gyerekcipőben járnak, viszont bármi mást beletehetnek, akár szándákosan, akár véletlenül, ezt nem fogjuk megtudni. Már most is eltűlzottak a személyes korlátozások és ellenőrzések, mindenki mozgását ellenőzik, kontrollálják, viszont a pánik hatására akár olyan alapvető emberi jogokat sértő Orwelli korlátozások is könnyedén jöhetnek, hogy például az utcára menő embereknek igazolniuk kell, hogy beoltották magukat, nem jártak adott helyeken, vagy hogy a félelemre rájátszva elhitetik, hogy a készpénz vírushordozó, ezért be kell azt tiltani. (Mintha amit veszünk rajta, az nem lenne ugyanannyira az.) Ezzel pedig máris eljutottunk ahhoz a kontrollhoz, ahol már nem mi rendelkezünk a saját szabadságunk és pénzünk felett, attól bármikor bármilyen állam vagy intézmény megfoszthat minket, valós vagy kreált indokkal. (És bizony e felé megyünk, mert egyre több helyen olvasni, hogy csak bankkártyát fogadnak el a fizetéshez a járvány miatt.) Most még csak karantén, szórakozóhely és iskola-bezárás, de könnyen lehet, hogy legközelebb egy hasonló pánik okán már majd már nem lesz közlekedés és élelmiszerbolt sem. S ha pár hónap múlva észbe is kapnak az emberek és maguk is szabadulni akarnak a korlátozásoktól, már késő lesz, akkor már kivezérlik a hadsereget és nem lesz visszaút. Aztán a legközelebbi alkalommal még messzebb lehet elmenni, mert lám-lám a múltkor is jól működött és mindez a mi érdekünk. Aztán a vége a gulág, a börtön, a fema-tábor, és bármi, mert úgysem hiszünk el semmit, hiszen a manipulált világban meg vagyunk győződve róla, hogy az a valami, amit a pénzvilág által irányított média elhitet velünk, és amit majd aztán mi is továbbadunk, mint a sajátunkat, valóban az igazság. A pánikkeltés pedig kiváló alap arra, hogy a túlzó cikkeket az emberek valóságnak fogadják el, és azokat bélyegezzék meg, akik átlátnak a szitán, és nem akarnak modernkori rabszolgává válni. És úgy néz ki, hogy túlságosan is jól működik mindez, pedig nem pestisjárvány van.
Ezért irtózatosan veszélyes ez a fajta pánikkeltés, mert amikor az emberek megosztanak egy-egy félelmetesnek tűnő, hamis, vagy részigazságokat tartalmazó koronavírusról szóló cikket, azzal csak a pánikot erősítik, hiszen a többiek is azt gondolják, hogy ezen a véleményen kell lenni, hiszen az összes ismerősöm is így gondolja. Erre erősítenek rá a celebek, akik a hírnevük fenntartásáért bármire képesek. (Rengeteg celeb tett ki mostanában pánikkeltő posztot, hogy biztosan ő is koronavírusos volt, mert milyen nagyon rosszul érezte magát. A valóságot persze nem tudhatjuk, de likevadászatnak és pánikkeltésnek tökéletes.) Pedig sok más betegségtől is lehet nagyon rosszul érezni magunkat, nem csak vírusfertőzés okoz betegséget. De ez most jól jön, mert ilyen világot élünk. Akik pedig mindezek folyamát irányítják és ezzel manipulálnak minket, azok csak elégedetten hátradőlnek: sikerült.
Aki pedig más véleményen van, netán ellent mer mondani vagy fel meri fedni a valóságot, azt nem bíróság elé állítják, hanem szimplán elvitetik a pszichiáriára:
https://www.bild.de/regional/frankfurt/news-inland/corona-anwaeltin-beate-bahner-in-psychiatrie-gebracht-sie-wollte-vors-verfassung-70024242.bild.html

A totális személyi kontroll mindenesetre kezd körvonalazódni, az emberek önként dugják tilóba a fejüket, mert azt hiszik, hogy mindez az ő érdekükben történik.
A demokrácia és a szabadságjogok pedig sokkal fontosabbak, mintsem csak úgy odadobjuk mert most félünk. Banjamin Franklin mondta, hogy „Aki feláldozza a szabadságát a biztonságáért, az egyiket sem érdemli meg.”

http://huppa.hu/szele-tamas-jo-hat-akkor-itt-fogunk-elni/

https://www.facebook.com/photo?fbid=10158300548652009

https://www.dailymail.co.uk/news/article-8181381/World-sleepwalking-surveillance-state-rights-groups-warn.html

https://doktorgodeny.hu/torvenytervezetben-a-kotelezo-oltas-121563

De akkor mi lehetne a megoldás?

Ebben dologban nem szeretnénk állást foglalni, mert ezt a valódi szakembereknek kellene megmondani. Nem a politikusoknak, nem a pánikkeltő médiának, és nem is a milliónyi orvosnak avanzsált kommentelőnek. Az azonban biztos, hogy a laposítás nem járható út, egy-két hónapnál tovább semmiképp sem szabad fenntartani a korlátozásokat, már ez a pár hét is óriási veszteségekkel jár. Az embereket ki kellene engedni, a veszélyeztetett csoportokra viszont különös figyelmet kellene fordítani. A szabadságjogokat pedig egy demokráciában nem szabadna semmilyen esetben sem elvonni. Nem negatív, hanem pozitív megoldásokra kell törekedni, tehát nem korlátozni, hanem segíteni kellene. Aki veszélyezetettnek érzi magát, annak biztosítani kell az otthonmaradás lehetőségét akár szabadság-átütemezéssel, vagy munkarend átcsoportosítással, az idősebb beteg embereknek biztosítani kell a megfelelő ellátást, az alapvető élelmiszerekhez és egyéb árucikkekhez az otthoni hozzájutást, az önkéntes izoláció lehetőségét. És ami a legfontosabb a megelőzés. Ez minden betegség esetén a legolcsóbb és leghatékonyabb. A tüdőnket ne tegyük tönkre dohányzással, az immunrendszert ne tegyük tönkre stresszel, (ne szóljon minden a koronavírusról, meg az elrettentő állandóan növekvő számokról, agyonpirosozott térképekről), hanem ehelyett biztosítsunk lehetőséget annak megerősítésére, kinek-kinek saját megítélése szerint vitaminokkal, sporttal, szaunázással, egészséges ételekkel és környezettel.
Vagy aki szeret félni, az hordjon maszkot és tartson megfelelő távolságot másoktól:

koronavirus koronavírus pánik
koronavirus koronavírus pánik

koronavirus koronavírus pánikkoronavirus koronavírus pánikkoronavirus koronavírus pánik

koronavirus koronavírus pánik